Holistische Coaching

Wat als;

  • je vrijer in het leven kunt staan?
  • je weer energie hebt en zin om iets te doen?
  • je creativiteit weer gaat stromen?
  • je weer blij bent?
  • je minder moet?
  • je beter in balans bent?
  • je hoofd rustig is?

Transformatie coaching

Bovenstaande klinkt toch heerlijk! Ik ben ervaringsdeskundige en heb daarnaast meerdere opleidingen gedaan waardoor ik je kan begeleiden in het weer naar je lichaam leren luisteren. Even niet meer luisteren naar dat drukke hoofd vol met automatische patronen. Maar wat vertelt je lichaam je nu eigenlijk? Leer signalen (her)kennen, lief te zijn voor jezelf, terug te gaan naar je ware ik en je creativiteit weer te laten stromen. Ik leer je te ontspannen en we gaan op onderzoek naar waar jij blij van wordt.

Van oude naar nieuwe patronen​

Heb jij vroeger misschien geleerd dat je niet mocht huilen en maar gewoon flink moest zijn? Dat je moest kiezen voor een studie die later ook een goed betaalde baan opleverde? En meer van dat soort overtuigingen? Herkenbaar? Deze oude overtuigingen zijn allemaal automatische patronen in je mind geworden van waaruit je dagelijks handelt. Ik help je je bewust te worden van deze oude patronen. Ze hebben je vroeger misschien wel aan een bepaalde veiligheid en zekerheid geholpen, maar maken je nú niet per se meer gelukkig. En zodra je je bewust bent van deze oude patronen, kun je ook weer nieuwe patronen gaan aanmaken. Door je gedrag aan te passen kun je nieuwe verbindingen aanleggen die vervolgens nieuwe automatische pilootjes in je brein worden. Het mooie van het brein is dat het neuroplastisch is. Dat wil zeggen dat verandering mogelijk is en er nieuwe verbindingen in de hersenen aangemaakt kunnen worden (ik vind dit mateloos fascinerend). Alleen gedrag aanpassen duurt wel een tijd en kan oncomfortabel aanvoelen. Dan kun je iemand die je spiegelt goed gebruiken. Ik begeleid je dan ook graag in deze mooie persoonlijke reis.

 

Mocht je hier alvast iets meer over willen weten; in onderstaande video van 10 minuten legt Dr. Bruce Lipton uit hoe je je onderbewustzijn kunt herprogrammeren.

Body Drum Release

Body Drum Release (BDR) is een behandelmethode waarbij afwisselend op de linker- en rechterschouder wordt getrommeld. Het effect van BDR is vergelijkbaar met het effect van Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), dat vaak gebruikt wordt bij de behandeling van trauma’s en angsten.

Body Drum Release brengt een krachtig bilateraal proces op gang. Dat wil zeggen dat door het afwisselende trommelen heel veel zenuwprikkels heen en weer gaan tussen beide hersenhelften. Het effect van BDR is te vergelijken met de bilaterale activiteit van de REM-fase (Rapid Eye Momevent) tijdens het dromen. Tijdens het trommelen wordt er gewerkt aan het verwerken en integreren van psychisch materiaal. Het resultaat kan zijn; het verwerken van emoties, oplossen van problemen, stimulatie van de intuïtie, stimulatie van creativiteit, het maken van een goede beslissing en het verminderen van stress.

Afspraak maken

Wil je meer informatie of een afspraak voor een Coaching sessie inplannen?

 

Ik werk veelal visueel en intuïtief mét analyse & theorie van hoe je brein en lichaam functioneren. Door te snappen hoe het in mijn lichaam werkt, lukt het mij namelijk om aanpassingen te doen in mijn dagelijks leven. Ik werk niet met een vast progamma, maar stem af op jouw behoeften en hulpvraag.

 

Een combinatie van coaching, access bars en yoga nidra is ook mogelijk en zeer aan te bevelen. Juist door een hulpvraag op verschillende manieren aan te vliegen zorg je voor beweging in je eigen proces. Mail/app/bel me gerust voor de mogelijkheden!

Tot slot nog een inspirerend & mindful gedicht over PATROONAANPASSING

Dit gedicht beschrijft goed hoe het werkt om nieuwe patronen aan te leggen.

IK LOOP DOOR EEN STRAAT

 

Ik loop door een straat.

 

Er is een diep gat in het trottoir.
Ik val erin.
Ik ben verloren…ik ben radeloos.
Het is mijn schuld niet.
Het duurt eeuwig om een uitweg te vinden.

 

Ik loop door dezelfde straat.
Er is een diep gat in het trottoir.
Ik doe alsof ik het niet zie.
Ik val er weer in.
Ik kan niet geloven dat ik op dezelfde plek ben.
Maar het is mijn schuld niet.
Het duurt nog lang voordat ik eruit ben.

 

Ik loop door dezelfde straat.
Er is een diep gat in het trottoir.
Ik zie dat het er is.
Ik val er weer in…het is een gewoonte. Mijn ogen zijn open.

 

Ik weet waar ik ben.
Het is mijn schuld.
Ik kom er direct uit.

 

Ik loop door dezelfde straat.
Er is een diep gat in het trottoir.
Ik loop eromheen.

 

Ik loop door een andere straat.

 

Uit: Tibetaans boek van leven en sterven, Sogyal Rinpoche.