Yoga Nidra

Middels een diepe hypnose en visualisatie meditatietechniek slapend je leven veranderen. Wie wil dat nou niet?

Veel meer bereiken door veel minder te doen!

Wil jij ook;

  • Zelf je blokkades en overtuigingen loslaten?
  • Het zelfhelend vermogen van je lichaam activeren?
  • Jezelf en je hersenen herprogrammeren, zowel mentaal als fysiek?
  • Je niet meer laten leiden door je negatieve gedachten en emoties?
  • Je droomleven creëren vanuit rust?
  • Angst en controle omzetten in vrijheid?
  • Goed slapen?

Wat is Yoga Nidra – in het kort?

Tijdens een slaapyoga-sessie word je eerst heel rustig en stil. Vervolgens kom je in een fase waarin je je overheersende overtuigingen en angsten kunt loslaten. En krijg je de kans een diep verlangen te manifesteren om uiteindelijk te eindigen in de heerlijke zogenaamde ‘Deep Sleep State’ waarin je lichaam keer op keer terugkeert naar de meest pure staat en daarmee het zelfhelend vermogen activeert. Er gebeurt dus veel. Dit alles voelt als een prachtige reis, liggend in een warm bad. Bijna alsof je slaapt terwijl je wakker bent, en in feite is dat ook zo. En dat voelt ontspannen en fijn. Je ligt de gehele Yoga Nidra sessie in de yogahouding Savasana (liggend op de je rug met je handpalmen naar boven).

 

De kracht van Yoga Nidra - voorbij je analytische mind

95% van wat we doen en wie we zijn is onbewust. 90-95% van al onze acties, ons gedrag en de manier waarop we door het leven gaan, is voorgeprogrammeerd. En dus onbewust. Veel tijd doorbrengen in onze bewuste 5-10% betekent creatief en bewust bezig zijn; nieuwe informatie tot ons nemen en ons verwonderen over bijvoorbeeld natuur of kunst.

De kracht van Yoga Nidra is dat het je in staat stelt je analytische mind uit te schakelen. Die analytische mind zou jou het liefst de hele dag die 95% in trekken, in het onderbewustzijn, waarbij je veilig kunt zijn op de automatische piloot. Door alle drukte om ons heen en in ons hoofd leven we vaak niet bewust en zijn we daardoor vaak als het ware slaaf van ons onderbewustzijn.

Tijdens de Yoga Nidra wordt het mogelijk om die analytische mind stil te leggen, om je los te koppelen van automatische processen en heel bewust aanwezig te zijn. Door in je bewuste mind te stappen en dus ook bewust te kijken naar hé, wat doe ik en denk ik eigenlijk de hele dag? En is dat wel wat ik wil?

Hersengolven

Middels Yoga Nidra breng je beide hersenhelften in balans, zodat de actie- en ontspanningssystemen (een soort gas- en rempedaal) in je lichaam eindelijk weer goed gaan samenwerken. Je gaat van de brainwave-staat Alpha, naar Theta en vervolgens Delta. Waardoor je lichaam in slaap valt en je mind bijna niet meer actief is. Theta is de droomstaat en Delta is de meest herstellende staat, waarin je lichaam zichzelf gaat genezen. Deze Delta hersenstaat bereik je vaak aan het einde van een Yoga Nidra sessie. Tot voor kort hield de wetenschap het niet voor mogelijk om ‘wakker’ te zijn in de Delta staat. Bij Yoga Nidra kan dit dus wel. Je hebt alleen vaak het gevoel in slaap te zijn.

Yoga Nidra lessen

Check de agenda!

Mocht je het fijn vinden om een eigen oogkussentje mee te nemen naar de les, doe dat vooral!

Afspraak maken

Yoga Nidra is zó interessant hoe meer je er over leert en het zelf ervaart! Wil je meer informatie of een afspraak voor een privé Yoga Nidra sessie inplannen?

Een sessie is ook te combineren met een stuk theorie.