Over Eline

ˮRelease you inner lion,

with a calm and creative mind ˮ

Mijn reis

In mijn midden dertiger jaren heb ik een periode ervaren van somberheid welke uiteindelijk eindigde in een depressie. Ik snapte er toen totáál niks van. Achteraf kan ik zeggen dat het een signaal was van mijn lichaam dat ik niet blij werd van het leven dat ik leefde. 

 

Daarnaast had ik al mijn leven lang, van jongs af aan, altijd hoofdpijn. Ook nu weet ik dat dat een signaal, een alarmbel, van mijn lichaam is, dat aangeeft dat het allemaal teveel is. Dat er teveel prikkels zijn binnengekomen om te verwerken (ja – ik ben hooggevoelig!) en dat ik rust moet nemen. Vroeger ging er gewoon pijnstilling in… en door! 

 

Maar ja… hoe pak je dat aan als je tegen dit soort emotionele en fysieke problemen aanloopt en je er totaal niks van begrijpt? Via de huisarts, POH-GGZ, psychologen kwam ik niet veel verder. Ik kon niks met invullen van formulieren, huiswerk dat ik mee kreeg en alleen maar cognitief gepraat. 

 

Pas toen ik zelf verder ging zoeken en in aanraking kwam met alternatieve (energetische) therapie, begon er wat te gebeuren! Ik ging weer voelen! Ik kwam weer in contact met mijn lichaam en mijn emoties. Er veranderden dingen.

Dit gun ik jou ook!

Gelukkig durf ik wel een risicootje te nemen en heb ik middenin mijn proces naar mijn gevoel geluisterd (en niet naar mijn ratio). Waardoor ik letterlijk ergens anders mijn leven opnieuw ben gaan opbouwen, na al mijn bezittingen verkocht te hebben (inclusief huis) en mijn baan opgezegd te hebben. Weg uit dat drukke Westen… en nu helemaal happy in Groningen! 

Wat kan ik voor je doen?

Mijn ervaringen in alternatieve geneeswijzen en mijn mateloze fascinatie voor het brein (je kunt oprecht nieuwe verbindingen aanleggen in je brein!) hebben ervoor gezorgd dat ik het werk doe wat ik nu doe. Ik heb een nuchtere aanpak, sta met beide benen op de grond, maar weet wel dat er meer is dan wij zien. En uiteindelijk is alles energie.

Leeuw als logo

Dit ben ik…

De leeuw komt altijd terug als symbool in mijn leven. Ik heb er zelfs een tattoo van. Dus het was geen twijfel dat deze in mijn logo terug moest komen. Voor mij staat de leeuw voor mijn innerlijk vuur of mijn innerlijke kracht. Ik heb een groot verlangen tot nieuwe uitdagingen en prikkels. Maar ik heb ook rekening te houden met mijn zachtheid en behoefte aan rust en hersteltijd.

 

Ik dacht altijd dat ik moest kiezen tussen beide (vuur of rust), maar nu ik niet meer hoef te kiezen van mezelf, heeft dat tot een beter inzicht in mezelf geleid en kan ik daar dus ook rekening mee houden in mijn dagelijks leven. Al blijft het een uitdaging; die tegenstrijdigheid!

…en dit ben ik ook!

Gevolgde opleidingen

Beroepsopleiding Energetisch Therapeut (2023-2025)

Reiki (Usui Shiki Ryoho)

Systemisch Coachen (UNLP)

Holistisch Leefstijlcoach (Academie voor Holistisch Coachen)

Creatieve Coaching (Bliss Kunst | Training | Coaching)

Body Drum Release (Atma Instituut)

Hooggevoeligheid als Kracht (ZoMa)

Access Bars Practitioner (Access Consciousness)

Yoga Nidra Teacher (House of Deeprelax)

Positieve Gezondheid (Fontys Hogescholen)